Zaterdag, 18 januari, 2020

Geschreven door: Baseler, Marja
Brink, Annemarie van den
Pol, Tjarko van der
Artikel door: Pontororing, Rita

Het Hersenhotel

Test 1, ben je een Doener of een Denker

[Recensie] Hoe werkt je brein? Hoe houd je het gezond? Wat zijn je talenten? Dat is allemaal te ontdekken in Het Hersenhotel. De antwoorden op deze vragen kom je te weten door mee op reis te gaan met de familie Stein.

Inchecken en alles over de hersenen leren.

En wie is de familie Stein? Dat is een familie die haar intrek neemt  in het hotel. Eerst wordt iedereen in het Hersenhotel verwelkomd door Opa en Oma Stein. Opa en oma zijn 50 jaar getrouwd en dat is de reden van het feest. Wij als lezers of voorlezers worden in het boek verwelkomd met twee weetjes over het brein. Er zijn gelijk zeven andere woorden te lezen die gebruikt kunnen worden voor het brein.

Nikki en Sam gaan op ontdekkingstocht want er schijnt een geheim te zijn en kinderen zijn dol op geheimen. Dus het is vanzelfsprekend dat ze actief gaan zoeken. Oom Bert geeft de tip dat ze moeten zoeken in de bovenkamer.

Geschiedenis Magazine

En wil je weten hoe de familie Stein in elkaar steekt? Voorin het boek is de stamboom uitgetekend van de familie, oh en achterin ook. Als  je de familie hebt leren kennen, lees daarna de pagina waar de inhoud beschreven staat. Je weet dan al de volgorde van de ontdekkingstocht. Dat is fijn om te weten want dit is geen boek om kriskras door te bladeren.

Je kunt je brein alvast aan het werk zetten door te denken wat er bij ek hoofdstuk verteld gaat worden.

Als inleiding van het hoofdstuk lees je  steeds een kort verhaal over wat Nikki en Sam ontdekken. De plaatjes ondersteunen de informatie die in kleine letters te lezen zijn.  Kijk goed want er staat best veel op de pagina’s. En er staat af en toe een test tussen.

De groene kaders met een @ ontdekt? Ja, dat zijn de gesprekken die gevoerd worden. Zo is elke tekst overzichtelijk ingekaderd.

De testen achterin het boek zijn heel leuk om te doen als je het boek uit hebt.

En wat is het geheim nou? Ja, het boek lezen, hè. Het boek lijkt wat druk maar door de strakke kaders is het goed leesbaar. Een volwassene die meekijkt is wel heel prettig. Als je het boek helemaal uit hebt, wel herlezen daar is dit boek voor. Lezen, nog een keer lezen, leren en weten. Op een leuke, vlotte manier kom je veel te weten over het brein.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles