Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Rothenberg, Jess
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Het koninkrijk

Mooie mix van een sprookje en science-fiction

[Recensie] Jess Rothenberg zorgt dat je meteen in het verhaal wordt gestort. Je begint met een verhoring van Ana, die wordt beschuldigd van een moord. Het is niet duidelijk of Ana het heeft gedaan, ze zegt in ieder geval van niet. Daarna lees je over de aanloop naar deze moord, waarbij het verhaal wordt afgewisseld met verklaringen van getuigen (zoals medewerkers van het pretpark), foto’s als bewijsstukken en meer. Hierdoor blijf je nieuwsgierig naar het einde, want wat is er nou echt gebeurd? Hoewel ik het einde op sommige vlakken wat voorspelbaar vond, wisten bepaalde wendingen me van mijn sokken te blazen!

Bijzonder perspectief
Het pretpark waar Ana in woont is erg bijzonder. Ana is een van de robots die verbazingwekkend menselijk lijken en ze kunnen zichzelf bepaald gedrag aanleren. Je merkte heel goed dat Ana een robot was, maar dat ze langzaam zichzelf aanleert om gevoelens te hebben. Een heel bijzonder perspectief dus! Het pretpark zit dus vol met prinsessen en zelfs dieren die eerst uitgestorven waren, maar door de wetenschap toch kunnen bestaan. Dit pretpark klinkt eerst fantastisch, maar al snel merk je de duistere laag van het park. Ana wordt constant in de gaten gehouden, waardoor dit sprookje luguberder is dan je in eerste instantie denkt…

Luguber
Het Koninkrijk is een mooie mix van sprookjesachtige elementen en science-fiction. Het liet goed zien dat robots op een dag heel menselijk kunnen zijn, waardoor het des te interessanter is als je leest vanuit het perspectief van een menselijke robot. Het mysterie rondom de moord van Owen zat goed in elkaar en de lugubere kant van het park was vaak shocking. Mensen die houden van futuristische sprookjes met een eigenaardig randje kunnen enorm genieten van dit verhaal!

C2W


Eerder verschenen op www.nerdygeekyfanboy.com