Zaterdag, 31 augustus, 2019

Geschreven door: Bos, Chris
Artikel door: Pontororing, Rita

Het meisje van De Nachtwacht

Uit het doek gestapt…..

[Recensie] Al bij het begin van het boek word je in het verhaal van het meisje van De Nachtwacht  gezogen. Zij vertelt over wie zij is, wie er allemaal naar haar komen kijken. Daaruit kun je opmaken dat er heel veel mensen belangstelling tonen voor de Nachtwacht.  Chris Bos laat het meisje in de ik-vorm ook leuke wetenswaardigheden over De Nachtwacht vertellen. Dit alles op een  vlotte zeer leesbare manier.

Het meisje is heel nieuwsgierig naar wie Rembrandt nou precies is. Bovendien heeft zij mensen horen vertellen dat de mensen Rembrandt geniaal vinden. Zij wil weten waarom de mensen dat vinden. Om op zoek te gaan naar de antwoorden, moet ze wel uit het schilderij stappen. Claire Felicie ondersteunt het verhaal van het meisje met de diverse in scene opgezette foto’s.

Een erg leuk boek waarin kinderen veel te weten komen over Rembrandt. Geen saaie opgesomde feitjes. Neen, een leuk verteld verhaal, originele opzet en mooie foto’s . En tijdens de speurtocht komt het meisje ook andere werken tegen van Rembrandt. Deze zijn ook door de fotografe vastgelegd.

Een boek over De Nachtwacht leuk en vlot gebracht. Zeker de moeite waard om te lezen.

TijdvoorTijdschriften

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles