Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Karl, Roland
Emmler, Clemens
Recensie door: Veen, Evert van der

Highlights Südafrika

Veelzijdig en kleurrijk land

[Recensie] Het duitstalige boek Highlights Südafrika biedt een overzicht in tekst en foto’s van 50 hoogtepunten “die u gezien moet hebben”. Dat valt natuurlijk bijna niet te realiseren want Zuid Afrika ligt niet naast de deur en het land is ook veel groter dan je denkt zoals blijkt uit de kaart die in het boek is opgenomen. De enthousiaste reiziger zal dan ook forse afstanden moeten afleggen om alle 50 items te bezoeken maar het kan comfortabeler middels dit boek.

Highlights Südafrika kent een overzichtelijke geografische opzet in gebieden met onder andere Westkaap, Noordkaap, Oostkaap en het gebied KwaZulu – Natal. Het boek opent met een kort historisch overzicht en vermeldt vervolgens 50 routes om bezienswaardigheden te bezoeken. Goed is dat hierbij steeds een duidelijke en grote detailkaart wordt afgebeeld zodat de reiziger precies kan zien hoe de desbetreffende route verloopt en waar de bezienswaardigheden zich bevinden.

Highlights Südafrika laat overtuigend zien dat de kusten van Zuid Afrika schitterend zijn. De Wild Coast van de Noordkaap is wellicht het meest bekend maar er zijn meer prachtige kustroutes. Het land kent een rijke vegetatie dat hier en daar zelfs paradijselijke trekken heeft. Zuid Afrika is dan ook een groen land met een grote variatie aan landschappen. Ook aan de dieren wordt veel aandacht besteed in tal van mooie opnamen. Tegelijk is het een land van natuurlijke contrasten zoals blijkt uit de Kalahari woestijn, Drakensbergen en talloze ravijnen.

Zuid Afrika is bekend vanwege zijn wildparken waarvan het Kruger park meestal wordt bezocht tijdens een rondreis. Dit is echter slechts één van de vele parken die het land rijk is zoals Highlights Südafrika laat zien. Ook de cultuur en de bewoners krijgen ruime aandacht zoals de steden Kaapstad, Pretoria en Durban.

Archeologie Magazine

Zuid Afrika is dus een schitterende reisbestemming, dat laat dit boek nog eens overtuigend zien!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles