Zaterdag, 19 september, 2020

Geschreven door: Goossens, Jesse
Artikel door: Berg, Ramona van den

Hotel Flamingo - Verhitte vakantie

Beestenboulevard

[Recensie] Hotel Flamingo – Verhitte vakantie heeft een mooie hardcover met een omslag. De illustraties van de omslag zijn dezelfde als de hardcover zelf. Mooie felle kleuren die zeker opvallen. Ze trekken ook meteen onze aandacht. Op de voorkant zijn al verschillende dieren afgebeeld die we zeker terug gaan zien in het verhaal. De details op de voorkant beloven veel, we zijn dan ook heel erg benieuwd wat de illustraties aan de binnenkant ons bieden gaan.

Voordat het verhaal begint staat er een kleine mug afgebeeld met de opdracht: “Kun je mij in dit boek vinden?” Ik vind het altijd een leuk extraatje als er in een kinderboek aan zo’n detail gedacht wordt. Dit zorgt er voor dat je kind niet alleen naar het verhaal luistert of het leest maar op zoek gaat om de opdracht te voltooien.

De legenda zorgt ervoor dat we weten wat er allemaal op de Beestenboulevard te vinden is. Leuk om het zo visueel te maken voor de jonge lezer.

De prenten binnen in het boek zijn van grijs tinten met roze accenten. Erg leuk voor de meiden. Ieder hoofdstuk is aangegeven met een flamingo en een titel. Dit zorgde ervoor dat we elke dag een verhaaltje konden lezen. Dan hoefden we niet midden in een verhaal te stoppen. Zo hebben we optimaal kunnen genieten van Hotel Flamingo.

Foodlog

De illustraties in het boek zijn kinderlijk. De dieren zijn herkenbaar op papier gezet. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijk te herkennen zijn. Iedere pagina bezit wel een tekening met tekst. Deze komen dan met elkaar overeen.

Wij hebben het eerste deel van Hotel Flamingo niet gelezen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het verhaal laat zich vlot lezen. Vanaf het begin zit er al meteen spanning in. Er komt hoog bezoek en er moet veel in het hotel gebeuren wil het de goedkeuring krijgen. Ze werken er allemaal hard voor, maar soms lijkt er ook wel een vorm van sabotage in het verhaal voor te komen. In sommige gedeeltes is er ook sprake van humor, dit vinden wij altijd wel prettig.

De personages in het boek zijn goed uitgewerkt. Ieder dier heeft zijn eigen karakter en zijn tekortkomingen. Heel realistisch neergezet.

Dit boek kon op geen beter moment komen. Hier in huis heb ik een kleine lettervreter die maar wat graag haar eigen boeken wil lezen. En dan komt er ook nog een leuke binnen met haar favoriete dier, de flamingo. De glimlach die ik kreeg toen ik vertelde dat we dit boek mochten lezen voor Perfecte Buren en Uitgeverij Lemniscaat was onbetaalbaar.

Wij geven dit boek 5 sterren omdat we verliefd zijn op de personages in Hotel Flamingo. De spanning afwisselend met de nodige humor heeft ervoor gezorgd dat we enorm van dit verhaal genoten hebben en het zeker nog een keer zullen oppakken om te lezen. Wij kijken dan ook uit naar het derde deel dat van Hotel Flamingo zal verschijnen.

Eerder verschenen op Perfecte Buren