Zaterdag, 24 november, 2018

Geschreven door: Scott, Victoria
Artikel door: Wortman, Sanne

IJs & steen

Een aanrader als je van spanning en science fiction houdt

[Recensie] Dit is het vervolg op Water & vuur. Opnieuw moet Tella twee ecosystemen overleven om uiteindelijk de Zwavelloop af te ronden en hopelijk het Medicijn voor haar zieke broer Cody te winnen. Het wordt nog zwaarder, nog gevaarlijker en nog heftiger. Gelukkig steunen sommige Deelnemers elkaar en natuurlijk zijn de fantastische pandora’s er om te helpen.

IJs & steen gaat verder waar Water & vuur gebleven was. Het had één dik boek kunnen zijn. Het is even spannend en ook de plottwists uit het eerste deel blijven maar komen. Het zorgde ervoor dat ik weer enorm snel ging lezen want ik wilde zo graag weten wat er ging gebeuren met Tella en haar zieke broer, en met alle Deelnemers en pandora’s waar ze om was gaan geven. De vlotte schrijfstijl droeg hier ook zeker aan bij. Het leest heel lekker weg.

Het einde voelde een beetje incompleet. Nog lang niet alle vragen zijn beantwoord dus als er nog een vervolg zou komen, zou ik dat zeker willen lezen! Maar daar is niks over bekend.

Hoe dan ook, dit boek was weer erg tof. Zoveel spanning en leuke karakters en een interessante wereld. Zeker een aanrader als je van avontuurlijke boeken houdt.

Trouw

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles