Zaterdag, 23 januari, 2021

Geschreven door: Blokker, Anne
Wolf, Alex de
Artikel door: Alem, Katelijne van

ik lees een boek

“Pom mag geen hap van de boom” 

De auteur 

[Recensie]  Anne Blokker is schrijfster van vele populaire AVI-boeken.

De illustrator

Alex de Wolf groeide op in Amstelveen. Zijn vader was architect en nam zijn zoon regelmatig mee naar musea. De Wolf tekende als kind graag en veel, en hij was een verwoed verzamelaar van strips. Voor een werkstuk op de middelbare school ging De Wolf, samen met klasgenoten Erik Mooijman en Sylvia Laddrak, HergĂ©, de tekenaar van Kuifje, interviewen. Een bezoek dat heel veel indruk maakte.

Wordt Vervolgd

Zijn opleiding kreeg De Wolf aan de Vrije Academie in Den Haag en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Op de Rietveld academie kreeg hij les van inspirerende illustratoren als Carl HollanderThĂ© Tjong-Khing en Waldemar Post.

Verhaal 

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog veel leuker! De Lezen is leuk-boeken zijn al jarenlang ontzettend populair. De serie sluit aan bij het moderne leesonderwijs en beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Het niveau wordt rustig opgebouwd naar het lezen van steeds moeilijkere verhalen. Het leesplezier staat hierbij altijd voorop. De serie heeft al veel kinderen geholpen om hun eerste leesmeters te maken en een nieuwe wereld te ontdekken. Deze zomer verschijnen er twee nieuwe delen op de laagste leesniveaus.

Lezen

Ben jij al aan het leren lezen? Dit boekje is erg prettig om mee te starten, zo kun je korte zinnen leren. Op iedere pagina staat een eigen klein verhaaltje, mooi afwisselend opgebouwd.

Vormgeving  

Mooi vormgegeven boekje dat stimuleert om te lezen. De illustraties zijn vrolijk en vriendelijk en zullen uw kind zeker aanspreken. Wel is het zo dat het geen doorlopend verhaal is, iedere pagina (of maximaal twee pagina’s) gaat over een ander onderwerp. Dit is goed om af te stemmen aan de behoefte van je kind.

De zinnen zijn kort en overzichtelijk en in de illustratie staan een aantal woorden bij de passende illustratie. Dit is erg prettig voor het kind, zo kun je woord en beeld met elkaar combineren. Een erg prettig boekje voor de beginnende lezer!

— 

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles