Zaterdag, 7 augustus, 2021

Geschreven door: King, Gillian
Recensie door: Stein, Demi

Ik mis je

Feelgood met heftige situaties

[Recensie] Charlottes beste vriendin Bo is na een avond uitgaan overleden nadat ze een heftig ongeluk hebben gehad. Charlotte wordt hierdoor gek van schuldgevoelens en besluit te verhuizen. Ze probeert haar leven weer op te bouwen en niet meer te denken aan Bo en Carsten. Carsten is de jongen waar ze al lange tijd verliefd op is, maar de broer is van Bo…

Ze leert James kennen en algauw valt ze voor zijn snelle babbel. Wat ze niet ziet aan komen, zijn de problemen die James uiteindelijk met zich meebrengt. Problemen in de vorm van een zwangerschap. Tien jaar later en samen met haar zoon, keert ze terug naar Wassenaar waar ze Carsten tegen het lijf loopt. Onverwachts maakt dit een boel gevoelens in haar los. Maar kan Carsten accepteren wat er in het verleden allemaal gebeurd is?

Auteur
Gillian King woont samen met haar man en kinderen in Den Haag. Naast haar schrijf carriére is Gillian eigenaresse van Het Leerhuis, een praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst. In 2011 verscheen haar debuutroman Geloof me maar bij uitgeverije Zomer & Keuning.

In Ik mis je gebeurd van alles wat het een heel aangrijpend verhaal maakt. Er is veel leed en verdriet. Maar je leest over een vrouw met veel wilskracht en die vecht voor een goed leven voor haar zoontje. De schrijfstijl van Gillian King is heel erg mooi. Daarnaast is het verhaal ook reuze interessant, waardoor ik eigenlijk alleen maar door wilde lezen.

Wordt Vervolgd

Hoe verschrikkelijk een aantal gebeurtenissen ook zijn, er gebeurd ook genoeg wat enorm hartverwarmend is waardoor ik dit boek toch echt als feelgood heb ervaren. Het enige wat mij niet aansprak was hoe de relatie tussen Charlotte en Carsten zich aan het einde ontwikkelde. Voor mij had dit nog wel wat langzamer gemogen. 

Zeker een aanrader wanneer je van feelgood houdt, maar hou er rekening mee dat er dus wel heftige situaties in voorkomen! Ik ben nu erg benieuwd naar ander werk van King!

Eerder verschenen op Meer Boeken Blog