Zaterdag, 27 maart, 2021

Geschreven door: Zevenbergen, Thysa
Recensie door: Alem, Katelijne van

Ik zag twee beren

“50 kinderliedjes uit grootmoeders tijd”

De auteur en illustrator

[Recensie] Thysa Zevenbergen is geboren in Utrecht (1987), maar groeide op in de Verenigde Staten en Frankrijk. Na een korte scharrel met een koksschool in Italië vond zij haar ware passie op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Thysa snijdt haar kunst uit papier en heeft daarin een geheel eigen stijl ontwikkeld, dwars tegen de digitale stroom in. Als freelance illustrator weten opdrachtgevers over de hele wereld haar daarom te vinden. Ze werkt vanuit haar atelier op wielen, een oldtimer camper genaamd James waarmee zij door heel Europa reist. Zij laat zich inspireren door haar avonturen samen met James, waarmee ze op zoek gaat naar spannende verhalen.

Verhaal

TijdvoorTijdschriften

Ik zag twee beren broodjes smeren,
O, het was een wonder.
Het was een wonder boven wonder,
Dat die beren smeren konden.
Hi, hi, hi! Ha, ha, ha!
‘K stond erbij en ik keek ernaar.

Vijftig bekende kinderliedjes uit grootmoeders tijd komen opnieuw tot leven in dit vrolijke liedjesboek, met tijdloze papiersnijkunst van Thysa Zevenbergen. Zing je mee?

Liedjes

Welke liedjes uit het boek ken je al en welke nog niet? In dit boek kun je veel inspiratie opdoen om nieuwe liedjes te leren kennen, of de tekst van de liedjes die je al een beetje kent verder te leren. Je kunt bijvoorbeeld iedere ochtend en avond het boek openslaan om een liedje te gaan zingen, succes verzekerd!

Vormgeving

Superleuk dat de vorm van het boek in een boterham is, verwijzend naar de titel van het boek. Het spreekt direct aan en kinderen willen graag in het boek gaan kijken. Het kleurgebruik is mooi en helder, heel duidelijk dat steeds links de tekst van het liedje staat en rechts de bijbehorende illustratie. Het boek is echt één geheel qua stijl, de kleuren, teksten en illustraties sluiten heel mooi op elkaar aan.

De bekende ouderwetse liedjes hebben hierdoor een moderne uitstraling gekregen, het past zeker bij deze tijd. De bladzijdes zijn stevig, fijn wanneer je het regelmatig tevoorschijn haalt voor je kind(eren). Ik vind het persoonlijk erg leuk om herkenbare liedjes tegen te komen, die je dan door kunt geven aan je eigen kind. Ook in de opvang of op school een fijn boek om ter inspiratie te kunnen gebruiken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles