Zaterdag, 4 juli, 2020

Geschreven door: Wielokx, Ruth
Recensie door: Alem, Katelijne van

In het circus met Bobbie

“Clown Bobbie gooit wel vier ballen in de lucht”

De auteur en illustrator

[Recensie] Ruth Wielokx wist eerst niet dat ze kinderboeken zou gaan maken. Ze studeerde Voedings- en dieetleer en haalde haar lerarendiploma. Vervolgens gaf ze er een tijd les. In 2000 ging ze met haar echtgenoot mee naar Amerika en ging ze op zoek naar een bezigheid. Ze volgde een aquarelcursus, waar ze ontdekte dat ze erg veel plezier beleefde aan tekenen. Het heeft nog een tijdje geduurd voordat haar twijfel helemaal weg was, maar inmiddels is ze een succesvolle kinderboekenauteur- en illustratrice. Ze heeft al vele boeken op haar naam staan.

Verhaal

Kom binnen, kom binnen! Het circus gaat beginnen!
Bobbie en zijn hondje Trix spelen circus. Ze zijn muzikant, clown, leeuw, koorddanser, én goochelaar. Dat verdient een héél luid applaus.

Bazarow

Een kijkboek vol kunstjes waar je ook naar kunt luisteren. Probeer het zelf maar! Voor luistervinkjes vanaf 2 jaar.

Circus

Ben jij weleens in het circus geweest of heb je dit weleens op de televisie gezien? Wat zouden de clowns en dieren allemaal kunnen doen? En wie horen er allemaal bij het circus?

Kunstjes

Bobbie en Trix doen allemaal trucjes en kunstjes, leuk om ook zelf te bedenken! Kun jij met ballen gooien, door een hoepel springen of bijvoorbeeld op Ă©Ă©n op een grote bal staan? Misschien kun je samen met je papa of mama of met vriendjes circus spelen!

Vormgeving

Een mooi stevig boek, de tekeningen zijn speels en vrolijk. Ze spreken peuters en kleuters vast en zeker aan! De muziek is ontzettend mooi, past erg goed bij het thema circus. Het roept de sfeer nog meer op! Mijn dochter en ik worden helemaal blij van dit gezellige boek! Een heel fijne manier van illustreren in de boeken over Bobbie.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles