Zaterdag, 31 augustus, 2019

Geschreven door: Calmenson, Stephanie
Artikel door: Alem, Katelijne van

Kijk! Bloemen

Als een kikker het erg druk heeft gehad, rust hij lekker uit op een waterlelieblad

De auteur

[Recensie] Stephanie Calmenson is geboren in 1952. Ze had nooit verwacht dat ze schrijver zou worden. Ze was eerst lerares en kwam erachter dat ze veel plezier had in het voorlezen en het ontdekken van boeken voor kinderen. Toen het financieel mogelijk was, is ze kinderboeken gaan schrijven. Ze heeft nu al vele boeken geschreven.

Verhaal

Je wordt vanzelf vrolijk terwijl je van alles te weten komt over deze prachtige en verrassende bloemen – van alledaagse madeliefjes tot spannende venusvliegenvangers.

Hereditas Nexus

Bloemen

Op iedere pagina staat een rijmpje en een wetenswaardigheid over een bloem. Met dit boekje kun je mooi naar buiten gaan, op zoek naar bloemen! Of misschien heb je er wel een aantal in huis staan. Welke vind jij mooi, wat is je lievelingsbloem? En kijk eens hoeveel verschillende kleuren bloemen kunnen hebben!

Rijmpjes maken

In dit boek staan mooie rijmpjes over bloemen. Met iets oudere kinderen is het ook leuk om korte rijmpjes te maken of rijmwoorden te zoeken. Wat rijmt er bijvoorbeeld op roos of op bloem, je zou om de beurt woordjes kunnen verzinnen en er een mooi spelletje van kunnen maken.

Vormgeving

Een heel vrolijk en gezellig kartonnen boek. De dikke stevige pagina’s zorgen ervoor dat het boek tegen een stootje kan. Er kan al op vroege leeftijd mee gespeeld worden. De tekeningen zijn prachtig, de kleuren geweldig. Op de laatste pagina kun je een deel uitklappen, waardoor je een mooi overzicht krijgt van alle bloemen in het boek. Dat is echt prachtig om te zien! Ook prettig is dat er tussendoor heel veel informatie gegeven wordt, zodat er spelenderwijs van alles geleerd wordt over bloemen.


Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles