Zaterdag, 4 augustus, 2018

Geschreven door: Velthuis, Max
Recensie door: Alem, Katelijne van

Kikker in het water

Visje, visje, in het water…

De auteur en de illustrator

Max Velthuis werd in Den Haag geboren. Hij heeft de opleiding tot grafisch ontwerper gedaan. Max begon onder andere met het maken van affiches en advertenties, maar kwam erachter wat hij het liefste wilde doen: zelf boeken maken en illustreren.

Kikker zie je voor het eerst in Klein-Mannetje heeft geen huis. In 1989 is Kikker hoofdpersoon in Kikker is verliefd, het begin van een serie van twaalf prentenboeken over kikker. In 2004 kreeg Velthuijs de Hans Christian Andersenprijs voor zijn hele oeuvre.

Achterflaptekst

Geschiedenis Magazine

“Spetter mee met Kikker!”

Verhaal

Kikker gaat allerlei wateravonturen beleven. Zo vaart hij in een bootje, schuilt hij onder zijn paraplu en zwemt hij in het water.

Vormgeving

Kikker in het water is een badboekje met dikke pagina’s. De pagina’s voelen prettig aan en kunnen in badjes gebruikt worden. De pagina’s zijn in een mooie blauwe kleur, de kleur van water. Kikker is een herkenbaar figuur voor jonge kinderen, hij komt op iedere pagina terug. Een boekje dat kindvriendelijk is en prettig in gebruik.

Liedjes

Op iedere pagina staat de beginregel van een liedje. Hierdoor ga je vanzelf liedjes zingen met je kind/met de kinderen. Passend bij het spelen met water. Door de tekeningen op de pagina’s, kun je kikker ook nadoen met bewegingen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles