Zaterdag, 18 april, 2020

Geschreven door: Hanâcková, Pavla
Dao, Linh
Artikel door: Groot, Denise de

Kleine beestjes worden groot

“Wie zorgt er voor ons?”

[Recensie] Wij zijn allemaal klein geweest. Jij bent klein geweest, maar ook je opa, oma, mama en papa zijn ooit een baby geweest. Jij hebt ooit zelfstandig leren lopen en eten maar daar heb je wel hulp bij nodig gehad. Papa en mama hebben jou dingen aangeleerd. Net zoals bij ons gaat de opvoeding van dieren via de dierenouders.

Informatieve boeken over dieren doen het bij jonge kinderen meestal heel goed. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen veel leren. Dieren staan dicht bij hun belevingswereld, ook zijn deze boeken handig voor spreekbeurten en werkstukken.

Op elke bladzijde komt een ander dier aanbod. Per dier wordt er ingegaan op de geboorte en op de opvoeding door ouders. Elke diersoort voedt zijn kind anders op. Er zijn leuke feiten over deze diersoorten te lezen. Zo vervoert een moederkrokodil haar kinderen in haar bek en laat ze hen niet zelfstandig zwemmen.

Dit boek past erg goed bij de lente omdat er in deze periode op school vaak wordt ingegaan op jonge dieren. Erg leuk als je kind dan dit soort feitjes kan vertellen.

Boekenkrant

Pavla Hanâcková is een schrijver uit Tsjechië die al meerdere kinderboeken op haar naam heeft staan.
De schrijfstijl van Pavla is vlot en luchtig waardoor het boek makkelijk te begrijpen is voor kinderen.
Een grote rol bij het maken van dit boek heeft de illustrator Linh Dao. Op elke bladzijden staan meerdere illustraties van de dieren.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles