Zaterdag, 30 november, 2019

Geschreven door: Velthuijs, Max
Artikel door: Groot, Denise de

Koken met kikker

Samen koken lukt altijd!

[Recensie] Kikker en zijn vriendjes zijn populair onder jonge kinderen. Het leuke van Kikker vind ik, is dat iedereen hem kent. Kikker en zijn vriendjes lijken wel tijdloos.

In dit boek gaat Kikker met zijn vriendjes koken. Van ontbijt tot avondeten en van een zomersoep tot een feestelijke taart. Kikker en zijn vriendjes maken het allemaal.

Het boek is bedoeld voor alle ouders die samen gaan koken met kinderen. Het is geen kookboek met allerlei vernieuwende recepten, maar dit boek laat kinderen kennismaken met verschillende ingrediƫnten. Ook leer je van dit boek waar eten vandaan komt.

Het boek is onderverdeeld in verschillende seizoenen en begint bij het voorjaar. Haas heeft een eigen tuin en er staat kort hoe verse groente groeit, wanneer je ze kunt oogsten en wat je er van kunt maken. Dit boek is erg goed voor de woordenschat van de kinderen. Ze leren over planten, plukken, oogsten en wieden.

Schrijven Magazine

De recepten in het boek zijn beschreven vanuit het oogpunt van Kikker en zijn vrienden. In het stappenplan staat bijvoorbeeld ā€œVarkentje doet water in een panā€. Zo lijkt het echt alsof Kikker en zijn vriendjes deze recepten gemaakt hebben.

Een minpuntje van dit boek vind ik dat de verhalen niet op elkaar aansluiten. Het zijn korte verhalen die zonder aanleiding beginnen en ook geen duidelijke afsluiting hebben. Dit is een gemiste kans denk ik.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles