Zaterdag, 29 februari, 2020

Geschreven door: Poznanski, Ursula
B├╝chner, Sabine
Recensie door: Pontororing, Rita

Letterbende

Voorletter zoeken

[Recensie] Het stormt en allerlei voorwerpen met vreemde vormen vliegen er rond. Aap heeft geen idee wat dat is. Maar Papegaai weet het wel. Het zijn letters. Aap heeft al zijn letters nog. Hij verzamelt alle letters die hij kan vinden en dan gaan de beide dieren op pad. Wie heeft een letter verloren?

Aap en Papegaai komen als eerste een groot bruin dier tegen met kromme horens. Het dier zegt dat hij een Noe is maar dat hij zich niet goed voelt. Papegaai en Aap houden letters voor Noe en proberen er achter te komen welke past. Een aantal letters passeren en de dieren vormen woorden: onoe, snoe, pnoe, dnoe. Tot de Noe helemaal tevreden is met Gnoe. Ja, hij is een Gnoe.

En zo gaat de zoektocht naar de andere dieren die hun voorletter verloren hebben, verder. Voor kinderen is dit een leuke zoektocht alhoewel het af en toe misschien wat moeilijk is.

Wel worden kinderen gestimuleerd om met letters de namen van de dieren te vormen. Het verhaal is leuk om voor te lezen maar wel lang. De illustraties zijn grappig.

Schrijven Magazine

Deze recensie is geschreven aan de hand van een PDF bestand.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles