Zaterdag, 4 juli, 2020

Geschreven door: Harl├ę, Eva
Artikel door: Bijlsma, Marlene

Maaltijdsalades, 7 minuten in de keuken

Wie slim is zit binnen 10 minuten aan tafel

[Recensie] Het is pas net lente en toch droom ik al van lange zomeravonden met luie late maaltijden waarvoor je nauwelijks in de keuken hoeft te staan. Maaltijdsalades zijn bij uitstek geschikt om deze droom waar te maken. Zeker als beloofd wordt dat de maaltijdsalades maar 7 minuten voorbereiding kosten!

De van oorsprong Franse Eva Harl├ę schrijft deze zomer nog een exemplaar voor de reeks 7 minuten in de keuken en wel over maaltijdsoepen. En nu dus maaltijdsalades. De dertig recepten zijn geschreven voor 2 personen maar makkelijk uit te breiden naar vier of meer. Per recept zie je een afbeelding van de ingredi├źnten en een paginagrote foto van het eindresultaat. Op een paar uitzonderingen na (de aardappelsalade met gerookte haring) kun je met tien minuten aan tafel. Door slim gebruik te maken van blik voor peulvruchten en vis, restjes vlees of vleeswaren en niet te veel verschillende ingredi├źnten ben je zo klaar.

Het ingredi├źntenregister is super handig. Kijk in de koelkast of voorraadkast wat je nog hebt liggen en voor je het weet staat er iets lekkers op tafel. Dat het boekje uit het Frans vertaald is merk je aan het recept van paardenbloemensla, oftewel pisselit, en stoofpotsalade. Een aanrader dit simpele boekje met dertig maaltijdsalades. Ook ideaal voor op vakantie!

Schrijven Magazine

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl