Woensdag, 2 december, 2015

Geschreven door: Weekblad, Technisch
Artikel door: Boutsma, Erwin

Meer vrouwen in de techniek

Vijftig tips om vrouwelijk talent te binden

Het samenwerkingsverband TechniekTalent.nu brengt een boekje uit met tips om technisch geschoolde vrouwen binnen te halen én te behouden.

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken. Hun missie: de instroom van jonge technici verhogen én hen behouden voor de technische sector.

De tips in het boekje (gratis te bestellen) zijn afkomstig van bedrijven die zich op de één of andere manier hebben onderscheiden in hun pogingen vrouwelijk talent aan zich te binden. Deze bedrijven worden jaarlijks door TechniekTalent.nu in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de Femme Tech Bedrijven Awards (zie pagina 2). ‘Deze bedrijven hadden het lef om kritisch naar hun eigen manier van werven te kijken en zich af te vragen hoe ze meer technische vrouwen kunnen binnenhalen’, is te lezen in de inleiding.

Dans Magazine

Hun ervaringen hebben geleid tot een boekje met verhalen en vijftig tips, afkomstig van mkb’ers tot multinationals. De tips variëren van relatieve open deuren als ‘maak part-time werken mogelijk’ tot interessantere inzichten als ‘organiseer trainingen in het wegnemen van onbewuste vooroordelen’.

Eerder verschenen in Technisch Weekblad

Het boekje is hier te bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *