Zaterdag, 11 mei, 2019

Geschreven door: Braun, Sebastien
Artikel door: Alem, Katelijne van

Mijn papa is de beste

Dan wil Kleine Beer graag nog even knuffelen

De auteur

Katja Reider  studeerde Duits en journalistiek, is geboren in 1960 in Duitsland. Ze werkte eerst bij een PR-bureau als woordvoerster. Daarna is ze begonnen met schrijven. Ze heeft twee kinderen en woont met hen en haar man in Hamburg. Inmiddels heeft ze al meer dan vijftig kinderboeken gepubliceerd.

De illustrator

Sebastien Braun is geboren in Straatsburg. Hij tekende heel veel als kind. Hij studeerde eerst geschiedenis, maar in het gebouw zat ook de kunstafdeling. Toen hij de schetsen zag, wist hij dat hij moest veranderen van studie. Nadat hij een paar jaar les gaf in toegepaste kunst, is hij als freelance illustrator begonnen. Verder maakt hij graag houten speelgoed en speelt hij graag met zijn kinderen.

Schrijven Magazine

Achterflaptekst

“Ojee, Kleine Beer is gevallen! Gelukkig weet Papa Beer wat goed helpt – hij blaast de pijn gewoon weg! Papa is de beste!
Als Papa Beer zich even later ook pijn doet, weet Kleine Beer precies wat hij moet doen: blazen, troosten, knuffelen en dan is alles weer goed

Een liefdevol verhaaltje over troosten en getroost worden.

Verhaal

Kleine Beer speelt graag met Papa Beer. Hij wordt hoog in de lucht gegooid, wat vindt Kleine Beer dat leuk! Als Kleine Beer rond rent in het gras, valt hij over een tak. Gelukkig weet Papa Beer hoe hij Kleine Beer kan troosten. En als later Papa Beer op een scherpe steen trapt, weet Kleine Beer hoe hij Papa Beer moet troosten.

Vormgeving

Een dik kartonnen boek met afgeronde hoeken. Dit boekje ligt erg fijn in de hand en kan goed tegen een stootje. De tekeningen zijn lief en vriendelijk en laten goed zien hoe je elkaar kunt helpen en troosten. De illustraties zijn mooi gekleurd en het verhaal speelt zich in de natuur af. Een heel prettig, kindvriendelijk boek.

Troosten

Heb je zelf weleens pijn en wie komt jou dan troosten? Of hoe troost je een ander? Wat vind je dan fijn om te doen? Je kunt daar samen over praten, het voordoen aan elkaar of later wanneer het een keer nodig is, de voorbeeldjes uit het boek gebruiken. Het is prettig als iemand je kan troosten, met allerlei dingen die je mee kunt maken. Daar leent dit boek zich prima voor.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles