Zaterdag, 8 augustus, 2020

Geschreven door: Sandtke, Wessel
Ditshuizen , Marieke van
Artikel door: Alem, Katelijne van

Naar bed gaan is gedoe

 ā€œNee! Dat was geen geeuw!ā€

De auteur

[Recensie]  Wessel Sandtke studeert psychologie aan de Erasmus Universiteit en is Nederlands geheugenkampioen. Volgens de World Memory Statistics staat hij wereldwijd op de 288ste plaats. Hij debuteerde als blogger op de ABC Yourself-website van Edward van de Vendel. Het geheugen van een olifant was zijn eerste prentenboek. 

De illustrator

Marieke van Ditshuizen illustreert kinderboeken sinds 2010. Haar stijl staat bekend als kleurrijk, fris en tijdloos met een vleugje nostalgie en veel fantasie. Mariekeā€™s boeken zijn vertaald in het Deens, Koreaans, Chinees, Italiaans, Engels, Grieks en Roemeens.

Geschiedenis Magazine

Verhaal

Ik wil nog niet naar bed
Ik ben nog echt niet moe
Ik wil nog niet naar bed
Naar bed gaan is gedoe

Ik wil nu best naar bed
Maar beer heeft nog een vraag
Hij vindt dit boek zo leuk
Nog Ć©Ć©n verhaal vandaag?

Ga jij graag slapen en lekker in bed liggen als je moe bent? Of verzin je net als het jongetje allerlei smoesjes? Wat vind je het grappigste smoesje uit dit boek?

Slaapkamer

Mocht jouw kind ook niet zo graag naar bed gaan, dan kun je dit boek zeker als grapje samen lezen. Wat bedenkt de jongen allemaal? En bedenkt jouw kind dit ook allemaal? Misschien kun je daarna samen bedenken wat nog leuk is om te doen voor het slapen gaan! En wordt het naar bed gaan zo toch iets leuker!

Vormgeving

Een herkenbaar boek vol humor! De meeste kinderen bedenken allerlei smoesjes om niet naar bed te hoeven, en in dit boek staan ze zo ongeveer allemaal verzameld! De illustraties zijn geweldig en een mooie versterking van het verhaal. Ze spatten van de paginaā€™s af, bevatten veel details en prachtige kleuren. De tekst is prima voor te lezen en later zelf te lezen, de jongste kinderen zullen in de illustraties alleen al zien waar het verhaal over gaat. Er zit een rijm in de teksten, waardoor het extra fijn is om te lezen. De emoties zijn goed uitgewerkt, een leuk boek om in huis te hebben!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles