Zaterdag, 1 februari, 2020

Geschreven door: Goetz, Steve
Kaban, Eda
Artikel door: Alem, Katelijne van

Oma bouwt een motorboot

“Met rustig hier en een stop stop daar”

De auteur

[Recensie] Steve Goetz  kreeg de inspiratie voor zijn prentenboek Opa bouwt een monstertruck toen zijn zoontje ‘Old MacDonald Had a Farm’ begon te zingen met een zelfbedachte tekst. Dit boek is de voorloper van ‘Oma bouwt een motorboot’. Beide boeken zijn heerlijke prentenboeken om samen te lezen, te bekijken, en natuurlijk om bij te zingen op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm!’

De illustrator

Eda Kaban is in Turkije geboren. Ze had als kind een passie voor tekenen en lezen. Naast het illustreren van kinderboeken, geeft ze les aan de Academy of Art University in San Francisco. Ook exposeert ze haar werk in galerieën.

Geschiedenis Magazine

Verhaal

Oma heeft een boerderij
HIE-JA-HIE-JA-HO
Met op haar erf een
 motorboot?!

Opa en oma toveren een gammel bootje om tot een fantastische motorboot. Daarvoor hebben ze natuurlijk gereedschap nodig! De schuurmachine, cirkelzaag en lasbrander zijn onmisbaar, dus SSSJ, BZZZ en LAS mee op de melodie van ‘Old MacDonald Had a Farm.’

Avontuur

Oma en opa beleven een geweldig avontuur, ze bouwen een motorboot! Er komen allerlei spullen tevoorschijn, heb jij weleens van een cirkelzaag en een voorhamer gehoord? Misschien hebben jouw ouders ook wel klusspullen en kunnen jullie samen een kijkje nemen!

Opa en oma

Dit verhaal gaat over een opa en oma, een mooi onderwerp om het over te hebben. Heb jij opa’s en oma’s en wat doen ze in hun vrije tijd? Bouwen en klussen ze weleens iets of met jou samen? Je kunt ok je opa en oma gaan opzoeken en samen met hen dit mooie boek lezen!

Vormgeving

Geweldig boek, de illustraties zijn zeer levendig en humoristisch. De illustraties staan op de gehele pagina’s, vol met grappige details. De tekst is in allerlei lettertypes en verschillende groottes gedrukt. Het verhaal begint met een rustig uitziend plaatje van opa en oma op hun veranda. Maar niets is minder waar, opa en oma hebben allemaal spannende spullen op hun boerderij om een echte motorboot te gaan bouwen! In hoofdletters wordt de VERFEMMER en de BOOTTRAILER geïntroduceerd, en zo nog meer gave spullen! En dat alles geschreven op de melodie van het bekendje liedje ‘Old MacDonald Had a Farm’. Ontzettend leuk om dit liedje met de kinderen aan te leren. De schutbladen zijn mooi geïllustreerd met al het gereedschap dat ze gebruiken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles