Zaterdag, 3 april, 2021

Geschreven door: Albrink, Diana
Artikel door: Eikema, Agnes

New York in 40 dates

Daten in de Big Apple

[Recensie] Hoewel ik het niet altijd wil toegeven, heb ik stiekem alle seizoenen van Sex and the city verslonden. Vier uiteenlopende vrouwen in New York die op zoek zijn naar liefde. Dat dit tot hilarische taferelen leidt maakt New York voor veel mensen een mysterieuze stad waarin alles mogelijk is. Diana Albrink verhuist op haar 32e naar New York. Ze schrijft zich in op een datingsite en aan de hand van haar dates leert ze op eigen wijze New York kennen.

Diana verhuist op haar 32e naar het grote New York. Haar relatie is stukgelopen en ze blijft met een leeg huis achter. Tijd om haar biezen te pakken en de kans aan te grijpen om voor een bepaalde tijd in New York te gaan werken. De douanebeambte maakt het haar in ieder geval erg duidelijk: you don’t live here, you WORK here!

Op advies van haar collega schrijft Diana zich in op een datingsite en al snel heeft ze de eerste date te pakken. Gaandeweg komt Diana erachter dat de gebruiken anders zijn in Nederland en hoe meer dates ze heeft, hoe meer bekwaam ze hierin wordt. In verschillende hoofdstukken lezen we bijvoorbeeld over Sam: “Daar gaat mijn hart”, of Carlos: “Snoepje van de week”. Dat Diana haar tijd in New York niet heeft stilgezeten blijkt wel uit het aantal dates dat ze heeft gehad.

Ze beschrijft haar verhalen met veel humor en een Nederlandse nuchterheid waar ik alleen maar bewondering voor kan hebben. Haar veroveringen wisselt ze af met informatieve hoofdstukken over New York. Ze legt bijvoorbeeld uit hoe het sociale stelsel van Amerika in elkaar zit en de verhoudingen tussen republikeinen en democraten.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

New York in 40 dates is een luchtig boek waar je niet al te veel diepgang van moet verwachten. Door de vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken heb je het boek zo uit. Het vermaakt, het laat je grinniken en ook een beetje verbazen. Heerlijk leesvoer voor het slapen gaan!

Eerder verschenen op Boekenz