Zaterdag, 2 mei, 2020

Geschreven door: Holder, Katy
Recensie door: Out, Esther

Slow cooked vega

Een veelzijdig boek met heerlijke recepten

[Recensie] De slow cooker is een populair apparaat in de keuken. Je zet het apparaat ’s morgens aan en als je thuiskomt van je werk is het eten klaar. Meestal wordt het gebruik ervan geassocieerd met de bereiding van vlees. Vegetarische gerechten liggen wat minder voor de hand, maar dat dit volkomen onterecht is, blijkt wel als je door Slow Cooked Vega bladert.

Vleesloos eten wordt steeds gewoner en steeds meer mensen eten meerdere  malen per week vegetarisch. Mooi dat je daarvoor nu ook je slow cooker in kunt zetten toch?

In dit boek vind je recepten voor onder andere soepen, curry’s, pastagerechten, warme salades en desserts. De recepten gaan vergezeld van prachtige foto’s die je echt het water in de mond doen lopen. De recepten zijn voor iedereen prima te volgen en de ingrediënten zijn heel erg gangbaar en makkelijk te verkrijgen. Een toegankelijk boek dus, waarvoor je geen topchef hoeft te zijn.

In het hoofdstuk over soepen staat een heerlijke Indiase kormasoep met gele spliterwten en kokos, die me waanzinnig lekker lijkt. Verder een bloemkoolsoep met cannellinibonen en krokante salie en een Marokkaanse tuinbonensoep. In het hoofdstuk over dals en curry’s bijvoorbeeld een groene curry met tofu en groenten, groentecurry op Indiase wijze en curry van kikkererwten en groenten. In het hoofdstuk gezinsfavorieten lees je bijvoorbeeld over moussaka met linzen en champignons en een stoofschotel met kikkererwten, champignons, wortel en rode wijn.

Kookboeken Nieuws

Ook vegetarische pasta- en rijstgerechten kunnen prima bereid worden in de slow cooker. Denk aan paddenstoelenrisotto met boter en miso, stroganoff van gemengde paddenstoelen, macaroni met twee soorten kaas en vegetarische paella. Bij de desserts vind je een sinaasappel-maanzaadcake, cobbler met appel, rabarber en aardbei en in gemberwijn gestoofde peren.

Slow Cooked Vega is een veelzijdig boek dat je allerlei nieuwe mogelijkheden biedt voor het gebruiken van je slow cooker.

Eerder veschenen op Kookboekennieuws.nl