Zaterdag, 8 december, 2018

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Alem, Katelijne van

Stille nacht, heilige nacht

Eindelijk was het kerstmis

De auteur

[Recensie] Maja DusƭkovƔ werd in Slowakije geboren. Ze heeft kunst gestudeerd en studeerde af als graficus en boekillustrator. In de hele wereld neemt ze deel aan tentoonstellingen en in allerlei kunstgalerieƫn hangt haar werk. Ze woont nu in Florence.

Achterflaptekst

“Zing mee met het bekendste kerstlied en tel de dagen af tot aan Kerstmis met de sfeervol geĆÆllustreerde adventskalender.”

Wordt Vervolgd

Verhaal

Het verhaal van het lied Stille nacht, heilige nacht, wordt ingeleid met een stukje achtergrond. Over een muisje dat aan de blaasbalg van het oude kerstorgel begint te knabbelen, omdat hij zoā€™n leeg buikje heeft. De organist en de pastoor schreven toen het kerstlied, omdat er geen geluid meer kwam uit het orgel. Vervolgens beleven we in wonderschone prenten de tekst van het lied Stille nacht, heilige nacht.

Vormgeving

Voorop het boekje zit een adventskalender. Ontzettend lieve tekeningetjes stralen je tegemoet achter de venstertjes. Heel leuk om samen met je kind te openen, of zelf! Het lied wordt prachtig in beeld gebracht, de prenten zijn bewerkt met aquarel en zijn prachtig qua kleur en tekenstijl. Zacht en intens.

Kerstmis

Een heel fijn boekje om de kerstperiode mee in te leiden en om er iedere dag even bij te pakken. Want het is toch steeds een verrassing wat er achter het vensterraampje te zien is.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles