Zaterdag, 21 december, 2019

Geschreven door: Ten Cate, Marijke
Artikel door: Alem, Katelijne van

Stille nacht

“Een kerstspel in 12 liedjes”

De illustrator

[Recensie] Marijke ten Cate is illustrator en illustreerde voor Lemniscaat een aantal prentenboeken. Daarna legde ze zich toe op eigen werken: Wie heeft de dikste billen en Waar is mijn sok?. Dit zijn zoekboeken die veel humor in zich meedragen. Ook heeft Marijke een aantal liedjesprentenboeken geĂŻllustreerd, zoals Joepie Joepie.

De liedjes zijn een arrangement van Chris Oelmeijer en gezongen door Jesse Goossens. Ze zijn te beluisteren vanaf november via Spotify. Ook op YouTube zijn de liedjes te vinden.

Wordt Vervolgd

Verhaal

Van ‘O, dennenboom’ en ‘Er is een kindeke geboren op aard’ via ‘De herdertjes lagen bij nachte’ en ‘Kling klokje, klingelingeling’, tot ‘Nu zijt wellekome’. Met Stille nacht wordt dit de mooiste kerst!

Twaalf kerstliedjes die iedereen in de genen heeft zitten, vormen de basis van dit vrolijke kerstprentenboek van Welkom!- illustrator Marijke ten Cate. Het is een hartverwarmend kerstspel, opgevoerd door een schare kinderen zoals alleen Marijke die kan tekenen.

Kerstliedjes

Gezellig om vanuit dit boek samen de kerstliedjes te zingen! Misschien hebben jullie ook wel instrumentjes in huis, en zet je samen een cd aan of beluister je de liedjes via YouTube of Spotify.

Toneel

Erg leuk om met een groepje kinderen het kerstspel na te spelen. Samen kunnen jullie kostuums maken en de platen vanuit het boek naspelen. Daardoor ook een prettig boek om te gebruiken binnen opvang of school.

Vormgeving

Wat een geweldig mooie illustraties in dit warme boek over het kerstspel. In de 12 liedjes worden we meegenomen in de tocht van Maria en Jozef naar de stal. Kinderen spelen dit spel na, de illustraties zijn vriendelijk, warm en sfeervol. De liedjes kunnen tussendoor beluisterd en meegezongen worden, de teksten staan op een prettige manier gedrukt, passend bij de tekeningen. Zeker een aanrader in de kerstperiode. De emoties zijn mooi weergegeven en de details worden erg mooi uitgewerkt.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles