Zaterdag, 28 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Pontororing, Rita

Tingelingeling. Ik leer fietsen!

Kinderboekenweek: Reis mee!

[TIP] Vervoermiddelen. Van 2 oktober tot en met 13 oktober 2019 is het Kinderboekenweek. In deze week met als motto Reis mee! staat het thema voertuigen centraal. Met een boek kunnen kinderen elke reis maken die ze willen. Elk voertuig bemannen dat ze willen. Niet de plaats van bestemming maar de voertuigen waarmee gereisd worden, daar gaat het om.

Van leren fietsen, héél herkenbaar voor jonge kinderen die hiervoor hard aan de slag gaan. Tot een reis met een raket langs de planeten. Van zeppelin tot graafmobiel. Van een schip bouwen van zand tot het tegenkomen van allerlei voertuigen op de weg.

Reis mee met al de boekjes uit deze Nieuwsbrief. En vooral voorkomen dat de reis eindigt met Alle wielen in de file. Alhoewel… in de file staan is ook leuk,¬†Aap op straat.¬†

Tingelingeling. Ik leer fietsen!

Archeologie Magazine

TADAAA

[Recensie] Een prentenboek voor kinderen die nog moeten leren fietsen. Of voor kinderen die nog maar nèt fietsen. Maar ook voor kinderen die al kunnen fietsen.

Sjaak Zwaan nodigt vriendje Eppie eend uit om een dagje op stap te gaan. Eppie gaat maar al te graag op de uitnodiging in, hij stapt op de auto af. Neen, niet met de auto. Oh, dan in de fietskar. Neen, Sjaak wil graag dat Eppie gaat fietsen en dan moet hij eerst léren fietsen.

En als verrassing krijgt Eppie een nieuwe fiets. Met grote opvallende letters wordt de fiets aangeboden: TADAAA. Een klein detail maar voor kinderen rond de vier jaar die willen proberen om mee te lezen een goed gekozen detail. Dit woord onthouden ze en dit kunnen ze meelezen, want dit boekje willen ze meerdere keren horen.

W√®h√®he√®√®h! Ook in grote opvallende letters om mee te lezen. Eppie moet oefenen, valt en huilt. BAM. Nog zo‚Äôn woord dat later zelf ‚Äėgelezen‚Äô kan worden.

Heel herkenbaar, dit boekje. Fietsen leer je door vallen en opstaan. Ook leuk om terug te kijken hoe het fietsen geleerd is. Een leuk prentenboekje om voor te lezen, mee te ‚Äėlezen‚Äô en te praten over hoe het fietsen geleerd is. Bovendien gaat het ook over vriendschap, grote vriend zwaan helpt kleine vriend eend om te leren fietsen.

Het formaat van het boekje, lang en smal, lijkt aangepast aan de cover waarop grote zwaan en kleine eend naast elkaar staan afgebeeld. De tekeningen zijn grappig en leuk om over te praten. De illustraties bij de droom van Eppie zijn mini verhaaltjes waarbij kinderen zelf kunnen vertellen wat ze zien.

Een leuk herkenbaar voorleesboek waarop kinderen veel zullen reageren.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles