Zaterdag, 11 augustus, 2018

Geschreven door: Campbell, Anna
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

Untouched

Donker, gothic en soms een beetje wreed

[Recensie] Ze heeft het weer gedaan. Anna Campbell heeft een liefdesgeschiedenis geschreven die beter is dan je eigen fantasie. Je wordt, in het begin van het boek, verliefd op Matthew, Marquess of Sheene. Daar helpt geen moedertje lief aan. Wat een man! Heel erg eenzaam en in alle opzichten mishandeld en geen enkele toekomst maar met een hart van goud. Als Grace in zijn leven komt wordt alles anders. Ze willen elkaar niet en vertrouwen elkaar niet maar ze hebben geen keus want Grace zal haar leven verliezen als ze niet zijn speeltje wordt. En aangezien Matthew de meest geweldige held ooit is, kan hij dat niet laten gebeuren. Dit boek heeft de langste en meest erotische liefdesscene die je ooit gelezen heb.

In het begin van Untouched zit je op je nagels te bijten. Halverwege heb je een koud washandje (of twee) nodig. Daarna, als Grace ontsnapt ga je weer nagels bijten en aan het eind heb je aan één pakje zakdoekjes niet genoeg. Het is een onvergetelijk boek. Geen zoete regency, geen giechelende debutantes maar een donker, gothic en soms wreed boek over echte mensen die het geluk vinden ondanks alles wat hun in het leven overkomen is.

Anna Campbell heeft een unieke manier van schrijven in de romanwereld en dat konden we best gebruiken nu een aantal grote namen zich afgekeerd hebben van historische romans. Als je één van haar boeken voor het eerst gaat lezen dan heb ik een advies voor je. Zorg dat er niets in de oven staat of op het gas voor je aan de eerste bladzijde begint.

Dit boek volgt op Claiming the Courtisan maar is prima als stand alone te lezen.

Scènes

Eerder verschenen op Romantischeboeken.nl