Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Prasadam-Halls, Smriti
Kim, Jaime
Artikel door: Alem, Katelijne van

Welkom op de wereld

“Er is hier zoveel liefde, en dat is allemaal voor jou”

De auteur

[Recensie]  Smriti Prasadam-Halls werd geboren in India, maar verhuisde als peuter naar Engeland. Ze studeerde geschiedenis en Engels in Liverpool, woonde in Hong Kong en werkte voor de BBC als schrijver van kinderprogramma’s. In 2012 begon ze boeken te schrijven, en inmiddels zijn die al in vijfentwintig talen verschenen.

De illustrator

Jaime Kim is geboren en getogen in Zuid-Korea voordat ze naar de VS verhuisde toen ze 18 was. Hoewel ze een timide kind was dat voor bijna alles bang was, ontdekte ze een gevoel van sereniteit in het tekenen. Als volwassene was Jaime eindelijk niet meer bang voor alles, maar bleef hij tekenen en schilderen. Ze werkt met gouache en acrylverf om nostalgische en dromerige illustraties te maken, geĂŻnspireerd door jeugdherinneringen aan haar familie, films, kunst en de buitenwereld. Haar favoriete dingen zijn de zon, de maan, de lucht en de sterren – daarom sluipen ze altijd haar kunstwerken binnen. 

Hereditas Nexus

Verhaal

Een prachtig eerbetoon aan nieuw leven en al het moois op de wereld – perfect voor grote en kleine kinderen.

Nieuw leven

Mooi om samen te lezen wanneer er een nieuw kindje in het gezin komt, maar ook in het algemeen een erg mooi verhaal. Heb je weleens jonge dieren gezien in de dierentuin of de kinderboerderij? Deze zie je ook terugkomen in dit verhaal. Of hoor je bij vriendjes of vriendinnetjes dat er een broertje of zusje bij komt of is geboren? 

Cadeau

Dit boek is ook een prachtig cadeau voor nieuwe ouders/verzorgers. Echt een aanrader, een lief en vriendelijk verhaal.

Vormgeving

Prachtig boek, de illustraties zijn warm en vriendelijk. Er straalt heel veel liefde uit. Alle dubbele pagina’s zijn een verhaaltje op zich, het nieuwe leven en de liefde daaromheen is ontzettend mooi in beeld gebracht. Het verhaal is op rijm en mooi opgesplitst in korte zinnen. Hierdoor is het erg fijn om voor te lezen. Geschikt voor jonge en oudere kinderen, want het ontstaan van nieuw leven zal er altijd zijn!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles