Zaterdag, 16 mei, 2020

Geschreven door: Vollinga, Petra
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

Zo goed als nieuw

Marktplaats als verbindende factor

[Recensie] Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Ik vind dit echt een heel leuk boek. De sfeer is heel gemoedelijk, ondanks de problemen waar de hoofdpersonen mee te maken krijgen. Ze hebben allemaal een bijzondere en zeer creatieve manier om deze problemen het hoofd te bieden. Op die manier komt er wel spanning, maar niet te veel drama in het verhaal.

De hoofdpersonen komen één voor één aan bod in korte hoofdstukken. Vaak gaan er meerdere hoofdstukken over dezelfde persoon, er wordt dus niet erg snel gewisseld van perspectief. De hoofdstukken zijn in de derde persoon geschreven, maar wel met veel dialogen. Ook komen er brieven, appjes, dagboekfragmenten en dergelijke voor in het verhaal, wat het verhaal nog levendiger maakt.

De verhalen zijn erg verschillend, net als de hoofdpersonen zelf. De personages hebben verschillende leeftijden en zitten in verschillende levensfases. Maar Marktplaats is toch een verbindende factor tussen hen. Ik vond het heel leuk om te zien hoe de verhalen toch raakvlakken bleken te hebben.

Bergen

Ik vond dit een erg fijn boek met leuke personages. Ik vond het heel fijn dat de sfeer meestal ontspannen bleef, ook al gaan er de nodige dingen mis. Het enige hoofdstuk waarbij dit iets minder het geval is, is het eerste hoofdstuk over Tessa. Het verhaal zit vol creativiteit, zowel in de personages en hun verhalen als de manier waarop alles tot een einde komt. Ik zou dit boek zeker aanraden als je op zoek bent naar een niet al te zwaar verhaal, waar toch enige diepgang in zit.


Eerder verschenen op Drukinkt